Geef feedback

Offshore Energy

Veelzijdige offshore vloot

Wereldwijd beschikt Boskalis over een veelzijdige state-of-the-art vloot met gespecialiseerde offshore schepen en vaartuigen. De offshore energy projecten die we uitvoeren zijn divers en variëren van het transport en de installatie van een booreiland tot het aanleggen van een offshore windmolenpark. Gezien de diversiteit en complexiteit van de projecten is het evident dat onze vloot multidisciplinair inzetbaar is.

Uitdagingen met millimeterprecisie

Werken binnen de Offshore Energy divisie betekent werken aan complexe projecten. Eigenlijk bestaat er geen gemiddelde werkdag. Offshore projecten vragen per definitie om maatwerkoplossingen. Projecten zijn niet alleen uitdagend vanwege het gewicht en omvang van het materieel en haar lading, zoals Floating Production, Storage, Offloading units (FPSO), maar het zijn ook uitdagingen met millimeterprecisie waar vaak een jaar, en soms meer, voorbereiding aan vooraf gaat. Een kleine afwijking kan grote gevolgen hebben. Hierdoor is het noodzakelijk om iedere handeling minutieus te coördineren en nauwlettend in de gaten te houden.

Een relevant en actueel project voor jou als offshore professional is het Veja Mate offshore windmolenpark. Dit toekomstige windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee zal een totale capaciteit van 400MW genereren. Boskalis en haar partner zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, inkopen, fabriceren, leveren, transporteren, installeren en testen van 67 windmolenfunderingen.

De waarde van het contract bedraagt circa EUR 500 miljoen (Boskalis-deel: 50%).

Uitgelicht

Installatie windpark, West of Duddon Sands

West of Dudddon Sands is een van de grotere Europese windmolenparken en met 108 windturbinefunderingen wordt er bijna 400MW geproduceerd.

Installatie DolWin Beta platform

Naadloze coördinatie, minutieuze planning en teamwork waren van vitaal belang bij het transport en installeren van DolWin Beta, het grootste HVDC converter platform ter wereld.

Transport FPSO Armada Intrepid

De Armada Intrepid, eigendom van het Maleisische bedrijf Bumi Armada, is een Floating Production, Storage, Offloading (FPSO) schip dat door de Vanguard van Rotterdam naar Batam (Indonesië) is vervoerd.