Waar ben je naar op zoek?

Afstudeerstage

Je zit in de afrondende fase van je opleiding werktuigbouwkunde, civiele techniek, scheepsbouwkunde, maritieme techniek of technische bedrijfskunde en je bent op zoek naar een afstudeeropdracht. Spannend, maar vooral een mooie gelegenheid om je opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je zoekt een afstudeeropdracht waarbij je alles uit jezelf kunt halen en kunt leren van collega’s die tot de beste in hun vakgebied behoren. Wij kunnen jou deze afstudeeropdracht bieden. Uiteraard met de beste begeleiding en de nodige zelfstandigheid.

Stagelopen bij Boskalis

In onze kennisintensieve industrie zijn getalenteerde werknemers van groot belang. Wij bieden veilige werkomstandigheden, goede ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. De stages die we faciliteren zijn een manier voor studenten om ons bedrijf te leren kennen en hun carriere te starten. Stages zijn direct gerelateerd aan de centrale bedrijfsactiviteiten van Boskalis. Dat betekent dat de meeste stages een technisch, nautisch of bedrijfseconomisch karakter hebben. We hebben zowel meewerkstages als afstudeerstages beschikbaar.

Studierichtingen waarvoor we regelmatig afstudeerstages beschikbaar hebben:

 • Civiele Techniek
 • Geo-Techniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Maritieme Techniek
 • Scheepsbouwkunde


Volg je een andere studierichting? Incidenteel hebben we afstudeerstages beschikbaar binnen onze ‘Corporate Support’ of ‘Central Business Support’ afdelingen. Bijvoorbeeld gerelateerd aan Informatie Technologie, Verkoop of Inkoop & Logistiek.

Onderzoek en Ontwikkeling bij Boskalis

Onderzoek en ontwikkeling is essentieel voor Boskalis. We investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe methodes en technologieën om de efficiëntie, effectiviteit en duurzaamheid van onze Dredging, Offshore Energy en Salvage activiteiten te verbeteren. We hebben een toegewijd bagger en maritiem onderzoeks team, ‘in-house’ test faciliteiten, en we werken samen met vergelijkbare bedrijven, universiteiten en opleidingsinstituten. We zijn betrokken bij PHD- en afstudeeronderzoeken. Als gevolg, hebben we voortdurend afstudeeropdrachten beschikbaar binnen Boskalis. Opdrachten zijn geschikt voor ofwel HBO- of WO studenten. Hoewel het geen gegeven is, leert de praktijk dat een afstudeeropdracht vaak de start is van een carrière bij Boskalis.

Druk je stempel op Boskalis

Bij Boskalis ben je zelf verantwoordelijk voor het succes van je afstudeeropdracht. Wij dagen je uit om je stempel te drukken op de projecten van Boskalis door te zoeken naar innovatieve en relevante oplossingen voor complexe infrastructuur of maritieme projecten via een afstudeeropdracht. Een afstudeeropdracht kan zowel experimenteel als theoretisch zijn. Of beiden. Geef in je motivatiebrief aan waar jij je voorkeur aan geeft en waarom. Mocht je al een voorkeur hebben voor een specifieke expertise of onderzoeksrichting, neem dat er ook in mee. Wij streven ernaar de beste match te maken tussen een opdracht en jou als student,kijkend naar je opleidingsachtergrond, onderzoeks voorkeur en leerdoelstellingen. Hoe concreter jij bent, hoe beter wij kunnen beoordelen of een afstudeeropdracht bij jou past.

Hoewel we vaak een breed aanbod aan onderwerpen reeds beschikbaar hebben for nieuw of vervolgonderzoek, mag je uiteraard met eigen suggesties komen.

Internationaal georiënteerde afstudeeropdrachten

Hoewel afstudeerstages altijd in Nederland plaatsvinden, op het Boskalis hoofdkantoor te Papendrecht, kan je nauw betrokken zijn bij de internationale projecten. We hebben een wereldwijd intensief netwerk binnen onze bedrijfstakken, en we opereren in 90 landen, over zes continenten. Afstudeeropdrachten worden uitgevoerd binnen Central Business Support, Dredging en de Offshore Energy divisie. Je kunt denken aan de volgende afdelingen:

Central Business Support
 • Research & Development
 • Central Fleet Support
 • Dredging
 • Design, Tendering & Engineering
 • Fleet Management
 • Offfshore Energy
 • Marine Installation (e.g. Offshore Wind)
 • Marine Transport & Services
 • Subsea Cables
 • Subsea Services
 • Global Engineering


Voor een compleet overzicht, bekijk de Boskalis Organisatie Structuur.

Infrastructurele afstudeeropdrachten

Als je meer interesse hebt in de infrastructurele projecten die we in Nederland uitvoeren: we hebben ook volop afstudeermogelijkheden voor HBO- en WO Civiele Techniek studenten met een specialisatie in bouw- en constructie techniek.

Geïnteresseerd?

Je vindt al onze carrièremogelijkheden online in ons vacatureoverzicht. Om je sollicitatie snel te kunnen verwerken, vragen we je om te solliciteren op een vacature op deze webpagina. Staat er voor jou op het moment geen relevante vacature online? Maak een job alert aan zodat je direct op de hoogte wordt gesteld wanneer er een nieuwe stagemogelijkheid online komt.

Vragen?

Als je geïnteresseerd bent in een (internationaal) georiënteerde stage, neem contact op met onze Young Talent Desk