Geef feedback

Afstudeerstage

Stagelopen bij Boskalis

In onze kennisintensieve industrie zijn getalenteerde werknemers van groot belang. Wij bieden veilige werkomstandigheden, goede ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. De stages die we faciliteren zijn een manier voor studenten om ons bedrijf te leren kennen en hun carriere te starten. Stages zijn direct gerelateerd aan de centrale bedrijfsactiviteiten van Boskalis. Dat betekent dat de meeste stages een technisch, nautisch of bedrijfseconomisch karakter hebben. We hebben zowel meewerkstages als afstudeerstages beschikbaar.

Studierichtingen waarvoor we regelmatig afstudeerstages beschikbaar hebben:

 • Civiele Techniek
 • Geo-Techniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Maritieme Techniek
 • Scheepsbouwkunde

Volg je een andere studierichting? Incidenteel hebben we afstudeerstages beschikbaar binnen onze ‘Corporate Support’ of ‘Central Business Support’ afdelingen. Bijvoorbeeld gerelateerd aan Informatie Technologie, Verkoop of Inkoop & Logistiek.

Onderzoek en Ontwikkeling bij Boskalis

Onderzoek en ontwikkeling is essentieel voor Boskalis. We investeren voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe methodes en technologieën om de efficiëntie, effectiviteit en duurzaamheid van onze Dredging, Offshore Energy en Salvage activiteiten te verbeteren. We hebben een toegewijd bagger en maritiem onderzoeks team, ‘in-house’ test faciliteiten, en we werken samen met vergelijkbare bedrijven, universiteiten en opleidingsinstituten. We zijn betrokken bij PHD- en afstudeeronderzoeken. Als gevolg, hebben we voortdurend afstudeeropdrachten beschikbaar binnen Boskalis. Opdrachten zijn geschikt voor ofwel HBO- of WO studenten. Hoewel het geen gegeven is, leert de praktijk dat een afstudeeropdracht vaak de start is van een carrière bij Boskalis.

Druk je stempel op Boskalis

Bij Boskalis ben je zelf verantwoordelijk voor het succes van je afstudeeropdracht. Wij dagen je uit om je stempel te drukken op de projecten van Boskalis door te zoeken naar innovatieve en relevante oplossingen voor complexe infrastructuur of maritieme projecten via een afstudeeropdracht. Een afstudeeropdracht kan zowel experimenteel als theoretisch zijn. Of beiden. Geef in je motivatiebrief aan waar jij je voorkeur aan geeft en waarom. Mocht je al een voorkeur hebben voor een specifieke expertise of onderzoeksrichting, neem dat er ook in mee. Wij streven ernaar de beste match te maken tussen een opdracht en jou als student, kijkend naar je opleidingsachtergrond, onderzoeks voorkeur en leerdoelstellingen. Hoe concreter jij bent, hoe beter wij kunnen beoordelen of een afstudeeropdracht bij jou past.

Hoewel we vaak een breed aanbod aan onderwerpen reeds beschikbaar hebben for nieuw of vervolgonderzoek, mag je uiteraard met eigen suggesties komen.

Internationaal georiënteerde afstudeeropdrachten

Hoewel afstudeerstages altijd in Nederland plaatsvinden, op het Boskalis hoofdkantoor te Papendrecht, kan je nauw betrokken zijn bij de internationale projecten. We hebben een wereldwijd intensief netwerk binnen onze bedrijfstakken, en we opereren in 90 landen, over zes continenten. Afstudeeropdrachten worden uitgevoerd binnen Central Business Support, Dredging en de Offshore Energy divisie. Je kunt denken aan de volgende afdelingen:

Central Business Support

 • Research & Development
 • Central Fleet Support

Dredging

 • Design, Tendering & Engineering
 • Fleet Management

Offshore Energy

 • Marine Installation (e.g. Offshore Wind)
 • Marine Transport & Services
 • Subsea Cables
 • Subsea Services
 • Global Engineering

Voor een compleet overzicht, bekijk de Boskalis Organisatie Structuur.

Infrastructurele afstudeeropdrachten

Als je meer interesse hebt in de infrastructurele projecten die we in Nederland uitvoeren: we hebben ook volop afstudeermogelijkheden voor HBO- en WO Civiele Techniek studenten met een specialisatie in bouw- en constructie techniek.

Geïnteresseerd?

Je vindt al onze carrièremogelijkheden online in ons vacatureoverzicht. Om je sollicitatie snel te kunnen verwerken, vragen we je om te solliciteren op een vacature op deze webpagina. Staat er voor jou op het moment geen relevante vacature online? Maak een job alert aan zodat je direct op de hoogte wordt gesteld wanneer er een nieuwe stagemogelijkheid online komt.

Ontmoet ons

Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij Boskalis? Of spreek je graag een van onze recruiters over actuele vacatures? Vind hier een lijst met aankomende evenementen.

Vragen? 

Als je geïnteresseerd bent in een internationaal georiënteerde carrière, neem contact op met Yvette van Leijsen, Campus Recruiter, via +31 (0)78 696 8570. Contact Rose-Mary Joppe, Recruiter, via 31 (0)6 8379 1438 als je interesse hebt in een carrière georiënteerd op Nederland.

Procedure

 • Stap 1: Solliciteren
 • Stap 2: Beoordeling
 • Stap 3: Terugkoppeling
 • Stap 4: Gesprekken
 • Stap 5: Welkom bij Boskalis

Solliciteren

Via onze site kun je online solliciteren op een afstudeeropdracht door je cv en motivatiebrief te uploaden. We sturen je altijd een bevestiging als we jouw gegevens goed hebben ontvangen. Heb je geen ontvangstbevestiging ontvangen? Check dan je ongewenste e-mail. Het is niet mogelijk om per e-mail, het contactformulier of via de post te solliciteren.

Beoordeling

Eén van onze recruiters bekijkt je gegevens en bepaalt of er een match is met Boskalis. Je vergroot je kans op een afstudeeropdracht door in je motivatiebrief duidelijk aan te geven waarom je bij Boskalis aan de slag wilt en wat je graag wilt leren tijdens de afstudeerperiode.

Terugkoppeling

Omstreeks het voorjaar (mei) en het najaar (november) is de inventarisatie van de beschikbare afstudeeropdrachten klaar en kunnen we jou berichten over de mogelijkheden. De termijn waarbinnen je van ons een reactie kunt verwachten, is dus afhankelijk van het tijdstip van solliciteren en het moment waarop jouw afstudeeropdracht moet beginnen.

Gesprekken

Afhankelijk van de afstudeeropdracht word je uitgenodigd voor een of meerdere gesprekken. Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Ons advies is dan ook om je voor de gesprekken netjes te kleden, maar je hoeft niet strak in (mantel)pak te komen!

Welkom bij Boskalis

Als je stap 1 t/m 4 succesvol hebt doorlopen, heten we je van harte welkom bij Boskalis. Het echte werk kan nu beginnen!

Veelgestelde vragen