Waar ben je naar op zoek?

Boskalis traineeship

Werken bij Boskalis betekent letterlijk ‘creating new horizons’! In een wereld waarin het aantal wereldburgers toeneemt, de wereldhandel groeit, de vraag naar (nieuwe) energie stijgt en de impact van klimaatverandering steeds meer zichtbaar wordt, dagen we jou als Trainee uit om na te denken over innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe infrastructurele en maritieme projecten. Als Trainee ga je onderdeel uitmaken van een divers (inter)nationaal team van experts en krijg je de kans om impact te hebben op complexe projecten. Impact heb je niet alleen op projecten, maar ook op je persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Als Trainee kun je rekenen op een uitgebreid opleidingsprogramma van 18 maanden. We bieden jou de mogelijkheid om jezelf in razend tempo te ontwikkelen. Samen met ons.

Het programma

Veel impact en veel ontwikkelingsmogelijkheden. Dat is waar het Boskalis Traineeship voor staat. Het Traineeship duurt in totaal 18 maanden en je gaat drie assignments van zes maanden doorlopen. De assignments vinden plaats in binnen- of buitenland en zijn afgestemd op jouw opleidingsachtergrond en persoonlijke voorkeuren. Uiteraard kunnen de internationale assignments overal ter wereld zijn! Voor, tussen en na de assignements is er veel tijd om aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken, want je gaat aan de slag met fantastische coaches en mentoren tijdens een uitdagend ontwikkeltraject.

Vier richtingen

Het Boskalis Traineeship is een unieke kans om ervaring op te doen bij een bedrijf dat continu de uitdaging aangaat om complexe infrastructurele en maritieme projecten te realiseren. We hebben vier verschillende richtingen:

 • Internationale richting, gesloten voor aanmeldingen

 • Nationale richting, gesloten voor aanmeldingen 

 • Finance track gesloten voor aanmeldingen

 • Fleet management track gesloten voor aanmeldingen 

Zowel de internationale- als de nationale richting hebben hun eigen specialisaties. Tijdens je sollicitatie bij de internationale track kun je je voorkeur aangeven. Voor de Nederlandse track is er maar een specialisatie.

International track – drie specialisaties (Offshore Energy, Dredging en DTED

Boskalis Offshore Energy

Als offshore energy trainee ben je direct betrokken bij de wereldwijde energietransitie. Boskalis biedt een uniek scala aan offshore diensten aan de internationale energiesector - olie, gas en hernieuwbare energie. Als je aan een Offshore Energy project werkt, werk je op een van onze kantoren (Papendrecht of Aberdeen) en kun je langere aaneengesloten periodes in het buitenland doorbrengen.

Boskalis Dredging

Wij zijn wereldwijd marktleider in baggeren, onze activiteiten omvatten de aanleg en het onderhoud van havens en waterwegen, kustverdediging, rivieroeverbescherming, en landaanwinning. Als Dredging trainee werk je in een snelle en internationale omgeving. Werk je aan een baggerproject, dan werk je zes weken aan een stuk op een locatie waarna je vier weken verlof hebt. Deze locaties kunnen overal ter wereld kunnen zijn.

Boskalis DTED

DTED staat voor ons Design, Tender, Engineering Department en is een echte Boskalis denktank en onderdeel van ons dredging department: alle kennis en expertise voor aanbestedingen en projectondersteuning komt samen op deze afdeling. Als DTED trainee is er geen betere plek om veel te leren over onze activiteiten en te leren van onze experts.

Nationale track (Inland Infra)

Inland Infra

Boskalis Nederland Traineeship

Als trainee bij Boskalis Nederland veranderen de projecten waar je aan werkt letterlijk het Nederlandse landschap, maken ze Nederland beter bereikbaar en/of veiliger en creëren een betere leefomgeving. Samen met de opdrachtgever en je collega's realiseer je multidisciplinaire, infrastructurele projecten op land of water. Bijvoorbeeld tijdens een project waarbij we ons specialiseren in het ontwerpen en realiseren van complexe oplossingen voor kustverdediging of meebouwen aan de volledig CO2-negatieve weg zoals de N470.

Loading...

Jouw ontwikkeling

Tijdens het Traineeship zal je persoonlijke ontwikkeling een steile leercurve doormaken. Je kickstart je carrière met veel training. Dit is niet in steen gebeiteld; het aanbod kan steeds variëren, maar je kunt minimaal minimaal rekenen op:

 • On the job coaching van een mentor, business coach en een externe coach.
 • Interne- en externe trainingen waarbij je samen met de andere trainees ontdekt wat je motiveert en aan welke doelen je wilt werken.
 • Voorbeelden van cursussen zijn: Insights Discovery, Time Management, Finance for non-Financials, specifieke bagger-, offshore- of infragerelateerde cursussen, afhankelijk van je specialisatie. Dit zijn slechts voorbeelden, want er zijn veel meer trainingen om je tanden in te zetten.
 • Veiligheidscursussen. Veiligheid heeft top prioriteit binnen Boskalis en om op projecten te mogen werken, moet je cursussen volgen zoals eerste hulp en – afhankelijk van het track – ook BOSIET.
 • Na een trainingsperiode ga je naar een assignment in Nederland of ver daarbuiten. Ongeacht de locatie van je assignment kunnen we je één ding beloven; we halen je uit je comfortzone en je gaat in korte tijd razend veel leren.

Jouw profiel

Kun je niet wachten om het impact te maken bij de realisatie van onze indrukwekkende projecten? Dit heb je hiervoor nodig:

 • Volledig afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting Civiele Techniek (Structural Engineering, Hydraulic Engineering, Water Management) Offshore & Dredging Engineering, Maritiem Engineering, Maritiem Officier, Werktuigbouwkunde, Geotechnical Engineering, Electrical Engineering, Electrotechniek, Maritieme Techniek, Land & Watermanagement of Bouwkunde.
 • Recent afgestudeerd met 0 tot 2 jaar werkervaring.
 • Vanaf september 2022 ben je fulltime beschikbaar en heb je je opleiding volledig afgerond.
 • Een goede beheersing van geschreven en gesproken Engels als je kiest voor de internationale track
 • Een goede beheersing van het Nederlands in woord en geschrift als je kiest voor de nationale track.
 • Bereidheid om in het buitenland te werken als je kiest voor het internationale traject

Interesse?

De inschrijvingen voor het Operations Traineeship 2022 zijn nu geopend. Je kunt de vacature voor het Boskalis International Traineeship en de vacature voor het Boskalis Nederland Traineeship hieronder vinden.
Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over ons Fleet traineeship en Finance traineeship die beide in november 2022 van start gaan.

Solliciteer voor 14 maart 2022

Vragen?

Neem contact op met Luke Zacharias, campus recruiter, via , +31 (0)6 5018 5172 of luke.zacharias@boskalis.com