Waar ben je naar op zoek?

Meewerkstage

Je bent student en geniet volop van het studentenleven. Wel wil je alvast relevante ervaring opdoen voor na je studie. Je neemt geen genoegen met zo maar de eerste de beste stage. Je wilt een stage die er écht toe doet. En je wilt continu uitgedaagd worden om het beste uit jezelf te halen. Boskalis biedt jou deze mogelijkheid. Zowel in Nederland als ver daarbuiten. Een stage is de ideale manier om kennis te maken met onze organisatie. Met eigen ogen ontdek je de veelzijdigheid van ons bedrijf en doe je interessante contacten op die waardevol zijn voor de rest van je carrière. En hoewel het geen vanzelfsprekendheid is, blijkt uit de praktijk dat veel oud Boskalis-stagiairs later instromen in het traineeship of een startersfunctie.

Stagelopen bij Boskalis

In onze kennisintensieve industrie zijn getalenteerde werknemers van groot belang. Wij bieden veilige werkomstandigheden, goede ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. De stages die we faciliteren zijn een manier voor studenten om ons bedrijf te leren kennen en hun carriere te starten. Stages zijn direct gerelateerd aan de centrale bedrijfsactiviteiten van Boskalis. Dat betekent dat de meeste stages een technisch, nautisch of bedrijfseconomisch karakter hebben. We hebben zowel meewerkstages als afstudeerstages beschikbaar.

Studierichtingen waarvoor we regelmatig meewerkstages (excl. afstudeeropdracht) beschikbaar hebben:

  • Civiele Techniek
  • Werktuigbouwkunde
  • Maritieme Techniek
  • Scheepsbouwkunde
  • Oceaan Technologie
  • Bedrijfseconomie
  • Land & Water Management


Volg je een andere studierichting? Incidenteel hebben we stages beschikbaar binnen onze ‘Corporate Support’ of ‘Central Business Support’ afdelingen. Bijvoorbeeld gerelateerd aan Informatie Technologie, Verkoop of Inkoop & Logistiek.

Stage lopen in Nederland

Een groot aantal stages zijn beschikbaar in de uitvoering en werkvoorbereiding bij Boskalis Nederland. Voor verschillende projectlocaties zijn we voor de disciplines wegen, beton, constructie en waterbouw op zoek naar studenten civiele techniek op MBO- of HBO-niveau. Je kunt hierbij denken aan projecten als de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAAone) of aan het verbreden van het Wilhelminakanaal in Tilburg. Het mooie aan deze stages is dat je kunt meewerken aan multidisciplinaire projecten met vaak moderne contractvormen. Een stage bij Boskalis Nederland is dé uitgelezen kans om de verschillende aspecten van je toekomstige vak goed te leren kennen.

Stage lopen in het buitenland

Als je de uitdaging aan durft te gaan, kun je je stage in het buitenland volbrengen. Met name voor civiele techniek, bedrijfseconomie en oceaan technologie studenten hebben we regelmatig stagemogelijkheden op projectlocaties wereldwijd. Wij verstrekken jou alle benodigde informatie en regelen zaken als de reis naar en van projectlocaties, accommodatie, (vergoeding van) eten en eventuele benodigde vaccinaties.

Stages voor zeevarenden

Met een veelzijdige vloot zijn er bij Boskalis uiteraard ook veel stagemogelijkheden voor Marof-studenten. Hoe zo’n stage er exact uitziet is sterk afhankelijk van het schip waarop je stage loopt. De meeste stagiairs gaan aan de slag op een van onze schepen uit de baggervloot, zoals sleephopperzuiger Queen of the Netherlands. Natuurlijk is de kans groot dat je tijdens je stage op internationale wateren vaart. 

Let op: je kan niet online solliciteren voor een varende stage. Stuur een e-mail naar richard.de.joode@boskalis.com met ‘Varende Stage Boskalis’ in het onderwerp. Voeg je CV en motivatiebrief bij in PDF, en noem de periode wanneer je beschikbaar bent. Wegens grote vraag, kan het even duren voordat we in de gelegenheid zijn bij je terug te komen.

Geïnteresseerd?

Je vindt al onze carrièremogelijkheden online in ons vacatureoverzicht. Om je sollicitatie snel te kunnen verwerken, vragen we je om te solliciteren op een vacature op deze webpagina. Staat er voor jou op het moment geen relevante vacature online? Maak een job alert aan zodat je direct op de hoogte wordt gesteld wanneer er een nieuwe stagemogelijkheid online komt.

Vragen?

Als je geïnteresseerd bent in een (internationaal) georiënteerde stage, neem contact op met onze Young Talent Desk