Geef feedback

Meewerkstage

Stagelopen bij Boskalis

In onze kennisintensieve industrie zijn getalenteerde werknemers van groot belang. Wij bieden veilige werkomstandigheden, goede ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. De stages die we faciliteren zijn een manier voor studenten om ons bedrijf te leren kennen en hun carriere te starten. Stages zijn direct gerelateerd aan de centrale bedrijfsactiviteiten van Boskalis. Dat betekent dat de meeste stages een technisch, nautisch of bedrijfseconomisch karakter hebben. We hebben zowel meewerkstages als afstudeerstages beschikbaar.

Studierichtingen waarvoor we regelmatig meewerkstages (excl. afstudeeropdracht) beschikbaar hebben:

 • Civiele Techniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Maritieme Techniek
 • Scheepsbouwkunde
 • Oceaan Technologie
 • Bedrijfseconomie
 • Land & Water Management

Volg je een andere studierichting? Incidenteel hebben we stages beschikbaar binnen onze ‘Corporate Support’ of ‘Central Business Support’ afdelingen. Bijvoorbeeld gerelateerd aan Informatie Technologie, Verkoop of Inkoop & Logistiek.

Stage lopen in Nederland

Een groot aantal stages zijn beschikbaar in de uitvoering en werkvoorbereiding bij Boskalis Nederland. Voor verschillende projectlocaties zijn we voor de disciplines wegen, beton, constructie en waterbouw op zoek naar studenten civiele techniek op MBO- of HBO-niveau. Je kunt hierbij denken aan projecten als de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAAone) of aan het verbreden van het Wilhelminakanaal in Tilburg. Het mooie aan deze stages is dat je kunt meewerken aan multidisciplinaire projecten met vaak moderne contractvormen. Een stage bij Boskalis Nederland is dé uitgelezen kans om de verschillende aspecten van je toekomstige vak goed te leren kennen.

Stage lopen in het buitenland

Als je de uitdaging aan durft te gaan, kun je je stage in het buitenland volbrengen. Met name voor civiele techniek, bedrijfseconomie en oceaan technologie studenten hebben we regelmatig stagemogelijkheden op projectlocaties wereldwijd. Wij verstrekken jou alle benodigde informatie en regelen zaken als de reis naar en van projectlocaties, accommodatie, (vergoeding van) eten en eventuele benodigde vaccinaties.

Stages voor zeevarenden

Met een veelzijdige vloot zijn er bij Boskalis uiteraard ook veel stagemogelijkheden voor Marof-studenten. Hoe zo’n stage er exact uitziet is sterk afhankelijk van het schip waarop je stage loopt. De meeste stagiairs gaan aan de slag op een van onze schepen uit de baggervloot, zoals sleephopperzuiger Queen of the Netherlands. Natuurlijk is de kans groot dat je tijdens je stage op internationale wateren vaart.

Let op: je kan niet online solliciteren voor een varende stage. Stuur een e-mail naar crewingdepartment@boskalis.com ter attentie van Anne Adriaansen en met ‘Varende Stage Boskalis’ in het onderwerp. Voeg je CV en motivatiebrief bij in PDF, en noem de periode wanneer je beschikbaar bent. Wegens grote vraag, kan het even duren voordat we in de gelegenheid zijn bij je terug te komen. 

Geïnteresseerd?

Je vindt al onze carrièremogelijkheden online in ons vacatureoverzicht. Om je sollicitatie snel te kunnen verwerken, vragen we je om te solliciteren op een vacature op deze webpagina. Staat er voor jou op het moment geen relevante vacature online? Maak een job alert aan zodat je direct op de hoogte wordt gesteld wanneer er een nieuwe stagemogelijkheid online komt.

Ontmoet ons

Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij Boskalis? Of spreek je graag een van onze recruiters over actuele vacatures? Vind hier een lijst met aankomende evenementen.

Vragen? 

Als je geïnteresseerd bent in een internationaal georiënteerde carrière, neem contact op met Yvette van Leijsen, Campus Recruiter, via +31 (0)78 696 8570. Contact Rose-Mary Joppe, Recruiter, via 31 (0)6 8379 1438 als je interesse hebt in een carrière georiënteerd op Nederland. Bij vragen over varende stages, neem contact op met Anne Adriaansen, Crew Coordinator Dredging, via +31 (0)78 696 8313.

Procedure

 • Stap 1: Solliciteren
 • Stap 2: Beoordeling
 • Stap 3: Terugkoppeling
 • Stap 4: Gesprekken
 • Stap 5: Welkom bij Boskalis

Solliciteren

Via onze site kun je online solliciteren op een stageopdracht door je cv en motivatiebrief te uploaden. We sturen je altijd een bevestiging als we jouw gegevens goed hebben ontvangen. Heb je geen ontvangstbevestiging ontvangen? Check dan je ongewenste e-mail. Het is niet mogelijk om per e-mail, het contactformulier of via de post te solliciteren.

Beoordeling

Eén van onze recruiters bekijkt je gegevens en bepaalt of er een match is met Boskalis. Je vergroot je kans op een stageopdracht door in je motivatiebrief duidelijk aan te geven waarom je bij Boskalis aan de slag wilt en wat je graag wilt leren tijdens de stageperiode.

Terugkoppeling

Omstreeks het voorjaar (mei) en het najaar (november) is de inventarisatie van de beschikbare stageopdrachten klaar en kunnen we jou berichten over de mogelijkheden. De termijn waarbinnen je van ons een reactie kunt verwachten, is dus afhankelijk van het tijdstip van solliciteren en het moment waarop jouw stageopdracht moet beginnen.

Gesprekken

Afhankelijk van de stageopdracht word je uitgenodigd voor een of meerdere gesprekken. Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Ons advies is dan ook om je voor de gesprekken netjes te kleden, maar je hoeft niet strak in (mantel)pak te komen!

Welkom bij Boskalis

Als je stap 1 t/m 4 succesvol hebt doorlopen, heten we je van harte welkom bij Boskalis. Het echte werk kan nu beginnen!

Veelgestelde vragen