Geef feedback

Stage

Stages voor verschillende technische studierichtingen

Binnen Boskalis hebben we voor studenten werktuigbouwkunde, civiele techniek, scheepsbouwkunde of maritieme techniek diverse stagemogelijkheden. Je kunt in Nederland stage lopen, maar ook buiten onze landsgrenzen.

Stage lopen in Nederland

Boskalis Nederland heeft veel stages beschikbaar in de uitvoering en in de werkvoorbereiding. Voor verschillende projectlocaties zijn we voor de disciplines wegen, beton, constructie en waterbouw op zoek naar studenten civiele techniek op mbo- of hbo-niveau. Je kunt hierbij denken aan projecten als de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAAone) of aan het verbreden van het Wilhelminakanaal in Tilburg. Het mooie aan deze stages is dat je kunt meewerken aan multidisciplinaire projecten met vaak moderne contractvormen. Een stage bij Boskalis Nederland is dé uitgelezen kans om de verschillende aspecten van je toekomstige vak goed te leren kennen.

Stage lopen in het buitenland

Bij een internationale organisatie zoals Boskalis is het uiteraard ook mogelijk om in het buitenland stage te lopen. Voor studenten werktuigbouwkunde, civiele techniek, scheepsbouwkunde of maritieme techniek, hebben we uiteenlopende stagemogelijkheden. Afhankelijk van wat jij kunt, leuk vindt en past binnen ons bedrijf, maak je tijdens je stage kennis met ons internationale kantoor of onze projectorganisatie. Of met allebei! Je kunt onder andere in de uitvoering aan de slag op een van onze projecten, maar ook afdelingen, zoals Research & Development of Hydronamic, ons ingenieursbureau, zijn een optie.

De stages in het buitenland zijn zeer populair. Helaas kunnen we niet iedereen een stage in het buitenland aanbieden. Je vergroot je kans op een stage binnen ons bedrijf door ook open te staan voor een plek in Nederland.

Stages voor zeevarenden

Met een veelzijdige vloot die bestaat uit circa 1.000 schepen en werktuigen, zijn er bij Boskalis uiteraard ook veel stagemogelijkheden voor derde- en vierdejaars Marof-studenten. Hoe jouw stage er exact uitziet is lastig te zeggen. Dat is namelijk sterk afhankelijk van het schip waarop je stage loopt. De meeste stagiairs gaan aan de slag op een van onze schepen uit de baggervloot, zoals sleephopperzuiger Queen of the Netherlands of snijkopzuiger Phoenix, maar ook schepen uit de offshorevloot behoren tot de mogelijkheid. Natuurlijk is de kans groot dat je tijdens je stage op internationale wateren vaart.

Geen technische studierichting?

Af en toe hebben we ruimte voor studenten die geen technische studie volgen. Je stage vindt dan plaats bij een corporate support of central business support afdeling, zoals IT, HR of juridische zaken.

Vragen? 

Neem contact op met Yvette van Leijsen, Campus Recruiter, via +31 (0)78 696 8570..

Procedure

  • Stap 1: Solliciteren
  • Stap 2: Beoordeling
  • Stap 3: Terugkoppeling
  • Stap 4: Gesprekken
  • Stap 5: Welkom bij Boskalis

Solliciteren

Via onze site kun je online solliciteren op een stageopdracht door je cv en motivatiebrief te uploaden. We sturen je altijd een bevestiging als we jouw gegevens goed hebben ontvangen. Heb je geen ontvangstbevestiging ontvangen? Check dan je ongewenste e-mail. Het is niet mogelijk om per e-mail, het contactformulier of via de post te solliciteren.

Beoordeling

Eén van onze recruiters bekijkt je gegevens en bepaalt of er een match is met Boskalis. Je vergroot je kans op een stageopdracht door in je motivatiebrief duidelijk aan te geven waarom je bij Boskalis aan de slag wilt en wat je graag wilt leren tijdens de stageperiode.

Terugkoppeling

Omstreeks het voorjaar (mei) en het najaar (november) is de inventarisatie van de beschikbare stageopdrachten klaar en kunnen we jou berichten over de mogelijkheden. De termijn waarbinnen je van ons een reactie kunt verwachten, is dus afhankelijk van het tijdstip van solliciteren en het moment waarop jouw stageopdracht moet beginnen.

Gesprekken

Afhankelijk van de stageopdracht word je uitgenodigd voor een of meerdere gesprekken. Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Ons advies is dan ook om je voor de gesprekken netjes te kleden, maar je hoeft niet strak in (mantel)pak te komen!

Welkom bij Boskalis

Als je stap 1 t/m 4 succesvol hebt doorlopen, heten we je van harte welkom bij Boskalis. Het echte werk kan nu beginnen!

Veelgestelde vragen