Traineeship Nederland

In het Traineeship met focus op Nederland ga je aan de slag voor Boskalis Nederland. De collega’s van Boskalis Nederland zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van indrukwekkende infrastructurele projecten binnen onze landsgrenzen. Je kunt hierbij denken aan projecten zoals de aanleg van vogelparadijs Markerwadden, de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAAone) of de realisatie van Buitenring Parkstad Limburg. Afhankelijk van je achtergrond start je als Trainee bij de Werkvoorbereiding, Uitvoering of het Bedrijfsbureau. Hieronder vertellen we je in het kort aan wat voor werkzaamheden je kunt denken.

Werkvoorbereiding

Als Project Engineer houd jij je bezig met het voorbereiden, begeleiden en evalueren van complexe tenders en projecten. Zo beoordeel je de eisen van onze opdrachtgevers, review je delen van het ontwerp en stel je werkmethodes op. Je kan zowel op een project in uitvoering ergens in Nederland als wel op ons kantoor aan een tender meewerken. Je bent hoe dan ook de spin-in-het-web die ten alle tijden het overzicht weet te bewaren!

Uitvoering

Wil je letterlijk en figuurlijk met je voeten in de modder staan? Als trainee in de uitvoering draag je bij aan de realisatie van (deel) projecten. Je werkt op een van onze indrukwekkende projecten in uitvoering ergens in Nederland en bent vooral buiten te vinden waar jij er voor zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Leiderschap en stressbestendigheid is dus vereist!

Bedrijfsbureau

Ons bedrijfsbureau is het interne kenniscentrum dat verantwoordelijk is voor brede support aan tenders en projecten in uitvoering. Een veelzijdige en interessante afdeling waarin je je kunt bezig houden met bijvoorbeeld ontwerpen,  BIM (Bouw Informatie Model) of omgevingsmanagement, maar ook kun je denken aan risicomanagement of EMVI schrijven (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Als je voor het bedrijfsbureau aan de slag gaat kan je zowel buiten op een project locatie werken als wel ‘binnen’ op kantoor met een tender meedraaien. Waar je binnen het bedrijfsbureau ook terecht komt, jij weet de verbinding te leggen tussen techniek en de organisatie!

Jouw ontwikkeling

Als Trainee ben jij het talent van de toekomst en ‘ja’ we verwachten veel van je, maar daar krijg je ook behoorlijk wat voor terug. Zo kun je rekenen op:

 • een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op zowel jouw professionele als persoonlijke
  ontwikkeling. Je kunt hierbij denken aan trainingen op het gebied van timemanagement,
  presentatievaardigheden en teamwork. Maar ook veiligheidstrainingen en vakinhoudelijke- en
  competentiegerichte trainingen;
 • ieder halfjaar een nieuwe, uitdagende werkomgeving op een project in Nederland;
 • begeleiding van ervaren professionals en een persoonlijke mentor;
 • serieuze verantwoordelijkheid. Het klinkt misschien als een cliché, maar vanaf dag één krijg je bij Boskalis echt de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen.

Start Traineeship

Het Traineeship start in september 2018. Het selectie-event “Beleef Boskalis” vindt al op 25 mei plaats. Save the date! Je sollicitatie voor het Traineeship Nederland ontvangen we graag vóór 1 mei.

Procedure

 • Stap 1: Beoordeling CV en motivatiebrief
 • Stap 2: Online-test
 • Stap 3: Selectie-event op 25 mei
 • Stap 4: Welkom bij Boskalis

Beoordeling CV en motivatiebrief

Op basis van jouw CV en motivatiebrief bekijken we of er een mogelijke match is tussen jou en Boskalis.

Online-test

We zien voldoende aanknoping! Ter voorbereiding op het selectie-event nodigen we je uit om een online test te maken.

Selectie-event op 25 mei

Je hebt ons weten te overtuigen en we heten je graag welkom op het selectie-event.

Welkom bij Boskalis

28 mei hoor je of je in het Traineeship mag starten. Het Traineeship start in september 2018.

Veelgestelde vragen