Geef feedback

Onze collega's aan het woord

Gerrit Munneke
Project Controller

Gerrit Munneke is in 2009 bij de internationale Boskalis-organisatie begonnen als Controller Fleet Management. In 2014 heeft Gerrit de overstap gemaakt naar Boskalis Nederland om als Project Controller aan de slag te gaan. “Ik vind de projecten die wij als aannemer maken ontzettend mooi. Om succesvol te zijn als Project Controller is het belangrijk dat je oprecht geïnteresseerd bent in het werk dat buiten wordt uitgevoerd.”

“Officieel ben ik Project Controller, maar de werkzaamheden die ik bij de afdeling Control uitvoer liggen heel dicht tegen business controlling aan. Op bedrijfsniveau ben ik verantwoordelijk voor het maken van managementrapportages en het analyseren van de resultaten, zoals projectresultaten . De analyses die ik en mijn collega’s maken zijn voor het senior management belangrijke input bij het maken van de juiste beslissingen om de organisatie financieel gezond te houden. Ook worden de analyses gebruikt om bedrijfsbreed optimalisaties door te kunnen voeren. Ik vind het prettig dat ik bij Boskalis Nederland de ruimte krijg om verantwoordelijkheid naar mij toe te trekken. Zo vind ik financiële beheersing een interessant thema. Uiteindelijk heeft dit erin geresulteerd dat ik na mag denken over het optimaliseren van de financiële beheersing op de projecten, maar ook over optimalisaties in het doorvoeren en opstellen van managementrapportages voor Boskalis Nederland en de groepsdirectie. Om een goed beeld te krijgen over het thema heb ik met veel verschillende collega’s gesproken, zoals Project Directeuren, Project Managers, Segment Directeuren, Contractmanagers en Uitvoerders. Op basis van de verschillende gesprekken heb ik een goed standpunt in kunnen nemen over veranderingen die we door moeten voeren binnen de verschillende segmenten.”

Je kunt verantwoordelijkheid naar je toetrekken.

Op de projecten gebeurt het
“De projecten die Boskalis nationaal en internationaal uitvoert, vind ik zeer indrukwekkend. Als je geen affiniteit hebt met het werk dat buiten wordt uitgevoerd, dan ga je nooit succesvol worden binnen onze organisatie. Buiten op de projecten gebeurt het! Ook met een baan waarbij je 95% van je tijd op kantoor zit, moet je de kennis van buiten naar binnen halen. Als finance professional moet je net zo trots zijn op een project als de mannen en vrouwen die het werk daadwerkelijk realiseren. Ik vind het zelf prachtig om met enige regelmaat projecten te bezoeken. Naast het feit dat het leuk is, is het vooral ook nuttig. Tijdens een projectbezoek kom ik veel te weten over het project, de techniek en de financiële beheersing. Ik breng op mijn beurt financiële expertise naar het project, analyseer informatie en ben de verbindende factor tussen het project en andere afdelingen en collega’s. Door regelmatig je gezicht op een project te laten zien, kun je makkelijker schakelen en dat werkt wel zo prettig.”

Wil je meer weten over werken bij Boskalis? Lees dan de andere verhalen van collega’s!