Geef feedback

Onze collega's aan het woord

Hilary Richards
Trainee Boskalis Nederland

Hilary Richards is sinds september 2019 Trainee bij Boskalis Nederland en voor haar Master Waterbouwkunde is ze afgestudeerd bij een onderzoeksinstelling. Ondanks dat Hilary onderzoek heel leuk vindt, zocht ze voor haar eerste baan een rol met een duidelijke connectie met de werkzaamheden buiten. “Het was voor mij een logische stap om voor een aannemer aan de slag te gaan,” zegt Hilary. “Na een spannend, maar vooral leuk Selectie Event op 5 april 2019, was ik blij om te horen dat ik als Trainee mocht starten bij Boskalis. Ondanks dat ik een goed gevoel had over de dag, kon ik mijn kans op een plekje in het Traineeship niet goed inschatten. Er waren zo veel goede kandidaten,” zegt Hilary.

“Uiteraard had ik mega veel zin om te starten, maar ik vond het ook super spannend! Alles is nieuw en tot het laatste moment bleef het voor mij onzeker op welk project ik zou starten. Uiteindelijk ben ik niet op een project aan de slag gegaan, maar bij de afdeling Earth Moving & Mining (EMM). In het begin vond ik het jammer dat mijn eerste assignment niet op een project buiten was. Nu ben ik juist heel blij met mijn eerste assignment. In korte tijd heb ik zo veel collega’s van verschillende afdelingen leren kennen en dat is hartstikke waardevol voor mijn interne netwerk,” vervolgt Hilary haar verhaal.

Ik wilde heel graag bij een aannemer gaan werken.

“Bij de afdeling EMM werk ik aan een tender voor een parkeergarage die in Amsterdam gebouwd gaat worden. Vanaf dag één heb ik van mijn mentor veel verantwoordelijkheid gekregen. Ik ben echt in het diepe gegooid, maar juist daardoor heb ik veel geleerd. Het bepalen van een planning en begroting is toch vaak gebaseerd op ervaring en die heb ik als starter natuurlijk nog niet,” vertelt Hilary.

Omdat de tender nu bij de klant ligt, heeft Hilary ruimte om tijdens haar eerste assignment alsnog een paar dagen per week op een project mee te draaien. Boskalis Nederland en Boskalis Dolman zijn samen verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Slufter, het grootste baggerspeciedepot van Nederland. “Bij de Slufter ligt een onderhoudsweg”, vertelt Hilary. “Het waterpeil van de Slufter moet omhoog en daarom moet ook de onderhoudsweg verhoogd worden. Op dit moment ben ik verschillende methodes voor de verhoging aan het onderzoeken. Ik ben heel blij dat ik tijdens mijn eerste assignment zowel op kantoor als op een project mag werken. Het Boskalis Traineeship kan ik iedereen aanraden. Er is veel aandacht voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling en dat vind ik een groot pluspunt.”

Wil je meer weten over werken bij Boskalis? Lees dan de andere verhalen van collega’s!