Onze collega's aan het woord

Niels Doorn
Maintenance engineer

Niels Doorn heeft in 2013/ 2014 succesvol het traineeship van Boskalis doorlopen. Inmiddels is Niels werkzaam als maintenance engineer en kijkt hij tevreden terug op zijn periode als trainee.

“Als student werktuigbouwkunde had ik de keuze om na mijn studie bij legio bedrijven aan de slag te gaan. Via een afstudeeropdracht bij een kleine organisatie ben ik met de baggerwereld in aanraking gekomen. Het internationale aspect dat gekoppeld is aan baggeractiviteiten trok direct mijn aandacht, evenals het stoere karakter van de business. Daarnaast is een schip, zeker voor een werktuigbouwkundige, best ‘intimiderend’ qua grootte en techniek. Schepen staan immers tijdens de studie werktuigbouwkunde niet centraal. Voor mij was dit een extra reden om voor het traineeship van Boskalis te kiezen. Ik vind het namelijk erg interessant om nieuwe materie eigen te maken.

Het traineeship bestaat uit drie blokken van zes maanden. Gedurende het eerste blok heb ik de reparatie van de sleephopperzuiger Willem van Oranje, voorbereid. Het voorbereiden gebeurde vanuit Papendrecht waar het hoofdkantoor van Boskalis is gevestigd. Ik vond het erg leuk dat ik écht overal mee naar toe ben geweest. Zo heb ik onder andere een aantal scheepswerven in Duitsland bezocht. Tijdens het tweede blok ben ik vervolgens zes weken naar Polen afgereisd om de reparatie uit te voeren. Ik heb erg veel geleerd van de reparatie; het was hard werken maar ook enorm leuk. Na de reparatie ben ik met de Willem van Oranje meegevaren. Voor mij als werktuigbouwkundige was dit een hele ervaring, want voor het traineeship was ik niet eerder aan boord geweest van een schip van dergelijke omvang. Tijdens de drie weken op zee heb ik veel geleerd over het reilen en zeilen op een schip. Vanuit werktuigbouwkundig perspectief vind ik het interessant dat een schip zelfvoorzienend is. Letterlijk alles zit erop en eraan. Daarnaast kom je met een schip op locaties waarvan je nooit had gedacht er ooit te komen. Toen ik terug was in Nederland ben ik na een aantal dagen al weer aan boord gestapt van de Ndeavor om offshore te gaan. De Ndeavor is een van de multipurpose vessels van Boskalis. Gedurende de reis was het mijn taak om het equipment op het dek draaiende te houden. Uiteindelijk ben ik negen weken aan boord geweest van de Ndeavor en heb ik een nood docking in de Filipijnen meegemaakt.

 

De wereld van Boskalis is voor mij uitermate interessant.

Voor het laatste blok van het traineeship ben ik naar de UK afgereisd om bij Boskalis Westminster een van de kleinere schepen te repareren. Gedurende de reparatie had ik veel vrijheid om naar eigen inzicht de reparatie te realiseren, uiteraard onder toeziend oog van de fleetmanager. Vaak wordt gedacht dat een reparatie aan een groot schip interessant is, maar juist bij een reparatie aan een kleiner schip krijg je veel verantwoordelijkheid. Daarnaast komt het bij een reparatie aan een kleiner schip geregeld voor dat je écht zelf aan het sleutelen bent. Dat is voor mij ook de reden dat ik na het afronden van het traineeship ervoor gekozen heb om als maintenance engineer voor de kleinere schepen aan de slag te gaan.

De wereld van Boskalis is voor iedereen met een werktuigbouwkundige achtergrond uitermate interessant. Juist doordat schepen niet centraal staan tijdens de opleiding, is het traineeprogramma van Boskalis een unieke gelegenheid om in korte tijd hierover veel ervaring op te doen. En zeg nu zelf; het is toch gaaf om te sleutelen aan een sleephopperzuiger zoals de Willem van Oranje van 13.917 ton met 12 Megawatt!”

Wil je meer weten over werken bij Boskalis? Lees dan de andere verhalen van collega’s.