Geef feedback

Onze collega's aan het woord

Pieter Kuzee
SHE-Q manager

Pieter Kuzee is binnen SMIT Salvage werkzaam als SHE-Q manager. SHE-Q staat voor Safety, Health, Environment & Quality (ofwel Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit). De collega’s van SMIT Salvage staan 365 dagen per jaar klaar om schepen in nood te assisteren. Het werk van Pieter is erop gericht om het risicoprofiel van de bergingswerkzaamheden te beheersen.

“Internationaal, avontuurlijk en verbindend zijn drie belangrijke kenmerken van mijn huidige SHE-Q rol binnen SMIT Salvage. De eerste zes jaar ben ik werkzaam geweest binnen de internationale SHE-Q-pool. In deze pool zitten SHE-Q engineers en SHE-Q managers die tewerkgesteld worden op (veelal) onze projecten in het buitenland om daar de veiligheid te waarborgen. Ik heb op uiteenlopende projecten gewerkt; van Khalifa Port in Abu Dhabi, een van de grootste haven-ontwikkelingsprojecten in de wereld, tot een geïntegreerd mijnbouwproject in Lelydorp, Suriname. Sinds eind 2012 heb ik de internationale SHE-Q-pool verruild voor de rol van SHE-Q manager binnen SMIT Salvage. De projecten binnen SMIT Salvage zijn spannend en uitdagend. De krachten van de zee laten zich immers niet voorspellen, dus je weet nooit waar en wanneer een schip in problemen komt én hoe een scheepsberging of wrakopruiming precies verloopt.

 

De projecten binnen SMIT Salvage zijn spannend en uitdagend.

In mijn rol als SHE-Q manager zet ik de mensen centraal. Ik wil ervoor zorgen dat alle betrokkenen hun werk goed kunnen uitvoeren in een veilige én zo comfortabel mogelijke omgeving. Dit betekent dat ik veel met mensen in gesprek ben, zoals gedurende projectbezoeken tijdens bijvoorbeeld de berging van het jack-up platform Perro Negro in Angola of de berging van car carrier Baltic Ace op de Noordzee. Naar aanleiding van deze bezoeken maak ik een rapport dat ik vervolgens bespreek in het Management Team van SMIT Salvage. De actiepunten die daaruit voortvloeien worden verdeeld onder de verschillende verantwoordelijken. Eigenlijk ben ik als SHE-Q manager een soort verbindende factor tussen een projectteam en het Management Team van SMIT Salvage. Al mijn werkzaamheden zijn erop gericht om het risicoprofiel van de bergingswerkzaamheden te beheersen. Dat dit risicoprofiel soms hoger is tijdens emergency response projecten is evident, maar we zorgen er te allen tijde voor dat het risicoprofiel zo laag mogelijk is. Vanzelfsprekend willen we iedereen weer veilig thuis hebben.

Persoonlijk haal ik veel energie uit het werken met mensen. Als SHE-Q manager heb ik zowel een ondersteunende, faciliterende als coachende rol en dat spreekt mij erg aan. Ik ondersteun anderen in het behalen van hun successen binnen SMIT Salvage, zowel op korte als lange termijn. Het internationale aspect in mijn werk is een must. Ondanks dat ik niet meer voor de internationale SHE-Q-pool werk, ben ik gelukkig nog wel regelmatig in het buitenland. Zo bezoek ik geregeld onze kantoren in Houston, Kaapstad en Singapore en vanzelfsprekend ben ik ook regelmatig aanwezig op de buitenlandse projecten van SMIT Salvage. Na een maand op ons kantoor in Papendrecht begint het wel weer te kriebelen!”

Wil je meer weten over werken bij Boskalis? Lees dan de andere verhalen van collega’s.