Geef feedback

Diving

Bergingsduiker: een avontuurlijk beroep

De krachten van de zee zich niet laten voorspellen. Als bergingsduiker kun je dan ook niet spreken van een gemiddelde werkdag. Je weet immers nooit waar en wanneer een schip in nood gaat verkeren en wat voor (internationaal) bergingsproject of wrakopruiming op jou wacht. Wat je wel weet, is dat je zo snel mogelijk naar de plaats des onheils afreist om samen met je collega’s de situatie onder controle te krijgen. De werkzaamheden die je als bergingsduiker uitvoert zijn uiteenlopend en vinden zowel onder als boven water plaats. Je kunt denken aan werkzaamheden zoals ladingbehandeling, laswerkzaamheden en dekwerkzaamheden. Naast de duikactiviteiten valt ook het onderhoud van bergings- en duikmateriaal onder jouw takenpakket. Zoals je van een toonaangevende internationale maritieme dienstverlener mag verwachten, werk je bij ons met state-of-the-art materiaal. Het is evident dat de wereld jouw werkgebied is, net zo goed als dat het werk niet altijd tussen 09:00 en 17:00 plaatsvindt.

Emergency respons en wrakopruimingen

Als bergingsduiker word je zowel uitgezonden naar emergency response bergingen als wrakopruimingen. Bij wrakopruimingen is de situatie minder urgent, maar zeker niet minder belangrijk. Het gaat tenslotte om wrakken die het scheepvaartverkeer hinderen of een gevaar vormen voor het milieu. Kortom, als bergingsduiker heb je een beroep met impact.

Uitgelicht

MSC Flaminia

Blussen op de Atlantische Oceaan, slepen en het afleveren in Wilhelmshafen, Duitsland als port of refuge.

Gelso M

Wrakopruimingsproject in Italië.

USS Guardian

Verwijderen van een Amerikaans marineschip van een rif in de Filipijnen.

Berging jack-up platform SEP Orion

In 2012 heeft SMIT Salvage succesvol de dieselolie verwijderd van het gekapseisde jack-up platform SEP-Orion in Sao Luis, Brazilië. SMIT Salvage heeft eveneens het jack-up platform verwijderd.

Wrakberging Baltic Ace

De werkzaamheden van de wrakberging van de Baltic Ace waren gericht op het volledig verwijderen van het wrak met lading en de in het wrak aanwezige bunkerolie.