Geef feedback

Engineering

Op verschillende plaatsen in onze organisatie houden collega’s zich bezig met engineering. Twee afdelingen waar jij als engineer terecht kunt komen zijn Hydronamic en Offshore Engineering Department.

Hydronamic: engineering & design

Je kunt als engineer aan de slag bij Hydronamic; het ingenieursbureau van Boskalis. Hydronamic is het eerste aanspreekpunt voor kennis, ontwerp en engineering vragen op het gebied van waterbouwkunde, geotechniek en milieu. Samen met je collega’s sla je de brug tussen theorie en praktijk, maar ook tussen mensen en kennis. Boskalis is toonaangevend en wil dat graag blijven. Je wordt continu uitgedaagd om te excelleren door slimme innovaties te ontwikkelen. We hebben hiervoor de benodigde kennis in huis, maar we ontwikkelen ook innovaties in samenwerking met andere partijen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Building with Nature programma, waar we een leidende rol in spelen. Als engineer werk je aan projecten die letterlijk een nieuwe horizon creëren. De wereld verandert en jij draagt bij. Als engineer heb je een rol met impact. Deze impact wordt gezien door de buitenwereld. Niet voor niets worden onze medewerkers erkend als expert.

Offshore engineering

Werken bij Offshore Engineering Department betekent je technische bijdrage leveren in alle levensfases van offshore constructies in de energiemarkt: van ontwikkeling tot ontmanteling, van olie en gas tot wind. Berging van wrakken is eveneens een activiteit van Boskalis waaraan jij als engineer je bijdrage levert. In de rol van engineeer ben je betrokken bij uiteenlopende en vooral complexe en uitdagende projecten. Uitdagend vanwege het gewicht en omvang van het materieel en haar lading, maar ook doordat iedere handeling minutieus voorbereid moet worden. Een kleine afwijking kan immers grote gevolgen hebben. Als engineer werk je in het hart van de business en speel je een belangrijke rol bij het ontwikkelen van nieuw materieel, het samenstellen van aanbiedingen en het voorbereiden en begeleiden van de offshore operaties. Gevraagd én ongevraagd geef je advies over al deze facetten. Jouw werk als engineer is heel tastbaar. Wat je bedenkt, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Onder je eigen ogen.

Uitgelicht

Ontdek wat DTED jou te bieden heeft

DTED staat voor Design, Tender, Engineering Department en is het kenniscentrum van Boskalis waar alle kennis beschikbaar is voor het maken van tenders en het ondersteunen van projecten in uitvoering.

3D printen van riffen

In het Larvotto onderwater reservaat in Monaco worden door Boskalis in 2016 zes kunstmatige rifmodules geïnstalleerd. De riffen bestaan uit zand, zijn vervaardigd door een 3D-printer en worden ingezet om de ecologie en de kwaliteit van het zeewater in het reservaat te verbeteren. Het idee voor het pilot project is afkomstig van de collega’s van Hydronamic. In 2014 wonnen zij met het idee de Boskalis Innovation Challenge.

Havenuitbreiding Ras Laffan

Het Ras Laffan-project is een van de grootste havenuitbreidingsprojecten ter wereld. De ongekende omvang is het best te zien op een satellietfoto. Gedurende drie jaar werkten meer dan 3.000 specialisten aan de realisatie van deze LNG-haven.

Heera HRD topside

Laden, transporteren en installeren van het Heera HRD gas platform. Het Dockwise schip Fjell transporteerde de topside van het Heera HRD gas platform van Vietnam naar India.