Geef feedback

Finance

Een finance rol bij Boskalis is een functie met verantwoordelijkheid en impact. Afhankelijk van je achtergrond en persoonlijke voorkeur, kun je een finance functie uitvoeren in de divisie of op corporate niveau.

Finance in de divisie

Sinds 1 januari 2015 bestaat Boskalis uit drie divisies: Dredging & Inland Infra, Offshore Energy en Towage & Salvage. Door de invoering van het divisiemodel zijn wij beter in staat om de focus op de klanten en projecten verder te verstevigen. Iedere divisie heeft eigen operationele ondersteunende functies, evenals een eigen vloot. Dit houdt ook in dat iedere divisie zijn eigen financiële organisatie heeft. Werken als finance professional in de divisie betekent dat je werkt in het hart van de operationele én commerciële activiteiten van Boskalis. Kortom, jij werkt daar waar de activiteiten worden uitgevoerd!

Het opstellen van financiële rapportages van de divisie, het verbeteren en daar waar mogelijk slimmer en efficiënter inrichten van de diverse financiële processen is een belangrijk aandachtsgebied. Verder is er voor projecten een verantwoordelijkheid voor fiscale en contractuele zaken, treasury en verzekeringen. Een veel voorkomende functie in de divisies is de rol van project controller.

Finance op corporate niveau

Op corporate niveau komen alle financiën van het gehele bedrijf samen. Je werkt dus in het financiële epicentrum van Boskalis. Naast het opstellen van financiële rapportages zoals het jaarverslag, denken business proces analisten na over het financiële beheer. Processen worden in kaart gebracht en daar waar mogelijk slimmer en efficiënter ingericht. Een hele klus als je bedenkt dat we vanuit alle hoeken van de organisatie financiële data verzamelen. Het Financial Shared Service Center, gevestigd op het hoofdkantoor in Papendrecht, maakt eveneens onderdeel uit van de finance functie op corporate niveau. De collega’s van het Financial Shared Service Center voeren bijvoorbeeld het crediteurenbeheer uit ten behoeve van de divisies en zijn verantwoordelijk voor de salarisadministratie.

Uitgelicht