Geef feedback

Fleet management

Fleet management dredging

Sleephopperzuiger Prins der Nederlanden, snijkopzuiger Taurus II of backhoe Nordic Giant; zo maar een greep uit het materieel dat ingezet wordt op onze baggerprojecten. Uiteraard moeten de schepen altijd in goede staat verkeren. Fleet management is hiervoor verantwoordelijk. Net zoals voor het intern verhuren van de schepen. Aan de schepen wordt, waar dan ook ter wereld, tussen de projecten door onderhoud gepleegd. Je kunt je voorstellen dat we een schip slechts zo kort mogelijk in het dok willen hebben. Dit vraagt om een strakke planning en goede voorbereiding. Het fleet management team zorgt samen met de maintenance cell en de technical superintendent dat het onderhoud tot in de puntjes wordt voorbereid en uitgevoerd. Afhankelijk van je functie werk je zowel vanuit Papendrecht als op locatie in het buitenland. Gemiddeld voert een fleet management team twee tot drie grote reparatieprojecten per jaar uit. Naast het uitvoeren van onderhoud lever je ook een actieve bijdrage aan modificaties en innovaties. Een mooi voorbeeld van een recente innovatie is de mooring actuator.

Fleet management offshore energy

Ook als je een duidelijke voorkeur hebt voor offshore schepen zit je bij Boskalis goed. Onze indrukwekkende offshorevloot bestaat onder andere uit halfafzinkbare schepen, valpijpschepen, diving support vessels, sleepboten, anchor handling tugs, multipurpose vessels en remotely operated vehicles (ROV’s). De diversiteit aan schepen is uitzonderlijk en dat maakt jouw rol uniek.

Net zoals bij dredging zijn ook de schepen van de offshorevloot ondergebracht bij verschillende fleet management teams. Samen met de business unit kijkt een fleet management team, bestaande uit een fleet manager, plant maintenance engineer en technical superintendent, naar de onderhoudsbehoefte. De samenwerking tussen de business unit en fleet management is intensief. Daardoor zijn we in staat om samen het ondenkbare te realiseren. Niet alleen wat betreft de snelheid waarmee onderhoud wordt uitgevoerd, maar ook wat betreft modificaties en innovaties.

We kunnen ons voorstellen dat je een voorkeur hebt voor de bagger- of offshorevloot. Het is goed om te weten dat ongeacht je voorkeur het in principe altijd mogelijk is om te switchen.

Uitgelicht

Doopceremonie

Op vrijdag 16 januari 2015 vond de doop van de sleephopperzuiger Freeway plaats in de Ketelhaven in Papendrecht.

Onze mensen aan het werk

Onderhoud van een cutter kop.

Mobilisatie materieel Boskalis

Boskalis schepen onderweg om het Suezkanaal uit te breiden.