Geef feedback

Research & Development

Innovatieve Research & Development ideeën

Of het nu gaat om het baggeren van hard materiaal met een sleephopperzuiger, nieuwe offshore installatieconcepten of het ontwikkelen van nieuwe bergingstechnieken; de uitwerking van innovatieve ideeën begint binnen Boskalis bij de afdeling R&D. Innoveren is cruciaal om de positie van toonaangevende maritieme dienstverlener te behouden. Samen met je collega’s van de afdeling R&D ga je voor alle divisies aan de slag met uiteenlopende vraagstukken en oplossingen. Het gaat om toepasbare oplossingen voor de korte termijn, maar ook om grensverleggende innovaties voor de lange termijn. Tevens denk je in multidisciplinaire teams mee over de bouw en verbouw van materieel. Kortom, als medewerker van de afdeling R&D sta je aan de vooravond van aansprekende innovaties die het verschil maken voor onze klanten en uiteraard voor Boskalis.

Boskalis Innovation Challenge

Onze afdeling R&D betrekt de organisatie actief bij het genereren van innovaties en oplossingen, want met circa 8.200 medewerkers in dienst zijn er een hoop goede ideeën! Via de Boskalis Innovation Challenge worden medewerkers uitgedaagd om hun ideeën te pitchen. De ideeën worden getoetst op haalbaarheid en indien haalbaar worden ze in gebruik genomen. Een mooi voorbeeld van een idee in de ontwikkelfase is het gebruik van airbags tijdens het laadproces van een FPSO (Floating Production, Storage, Offloading unit) op de Vanguard. Door de airbags wordt de verticale impact tijdens het laden gereduceerd. Boskalis World is een treffend voorbeeld van een idee dat naar aanleiding van de Boskalis Innovation Challenge in gebruik is genomen. Boskalis World is een snelgroeiend platform met wereldwijde informatie over geologie, werkbaarheid, ecologie en nog veel meer.

Uitgelicht

Havenuitbreiding Melbourne

De Australische overheid verleende goedkeuring om de haven van Melbourne beter bereikbaar te maken voor container schepen met een diepgang tot 14 meter.

Blockbuster

Voor de aanleg van de blokkendam voor de Maasvlakte 2 ontwikkelde aannemerscombinatie PUMA een speciale kraan: de Blockbuster. Deze 1.200 ton zware evenwichtskraan was in staat om een gewicht van 50 ton 63 meter vanuit het hart van het rijdend onderstel te plaatsen.

Mooring Actuator

De Mooring Actuator is een innovatief idee uit het hart van Boskalis en maakt het handmatig afmeren met trossen overbodig.