Geef feedback

Subsea

Werkzaamheden onder water

Onze subsea activiteiten richten zich op het uitvoeren van werkzaamheden onder water, zoals constructiewerkzaamheden, inspectie, reparatie en onderhoud aan olie- en LNG-import/exportfaciliteiten, offshore platformen, pijpleidingen, kabels en offshore windmolenparken. De werkzaamheden worden zowel uitgevoerd met lucht- en saturatieduiken als met ROV’s. ROV’s zijn robots die onder water uiteenlopende taken kunnen uitvoeren. Vaak zijn dat werkzaamheden op locaties of diepten die door duikers niet of moeilijk bereikt kunnen worden. Kleinere ROV’s worden ook ingezet ter ondersteuning van duikers.

Remotely operated vehicles

Onze ROV pilot technicians zijn verantwoordelijk voor het besturen van de ROV’s. Naast het inspecteren van onderwaterinstallaties of infrastructuren voeren ze ook mechanische taken uit. Je kunt hierbij denken aan het oppakken en verplaatsen van objecten of het blootleggen hiervan door middel van een kleine baggerpomp. De ROV pilot technicians besturen de ROV vanaf de oppervlakte en leggen de data visueel vast. Naast het besturen van de ROV’s, die zijn uitgerust met state-of-the-art elektronica, sensoren en technisch gereedschap, zijn ROV pilot technicians ook verantwoordelijk voor het onderhoud en het lokaliseren én verhelpen van storingen in het systeem. Als ROV pilot technician is de wereld jouw werkgebied en heb je een avontuurlijk beroep.

Uitgelicht

Dan Bravo Rationalisation (DABRAT)

Het DABRAT project voor Maersk bestond uit zowel voorbereidende als uitvoerende constructiewerkzaamheden aan de Dan A en Dan B offshore productiefaciliteiten.