Geef feedback

Tendering

Van klantvraag tot tender

Naast de tenderafdeling zijn ook afdelingen zoals rock department en engineering department betrokken bij het maken van aanbiedingen. Onze klanten stellen steeds hogere eisen aan de inhoudelijke kwaliteit van onze aanbiedingen. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, worden voor de grote, complexe en veelal multidisciplinaire projecten speciale tenderteams ingericht. Deze teams, aangestuurd door een tender manager, worden naar behoefte samengesteld uit de vier afdelingen van het bedrijfsbureau en zorgen voor het berekenen van de kostprijs, planning, inventarisatie van risico’s en kansen, design, werkmethodes en het aanbiedingsdocument. Het team wordt, indien nodig, ondersteund door de specialisten van andere afdelingen zoals SHE-Q, juridische zaken, fleet management en HR.

Uiteraard houdt het tenderteam na het indienen van de aanbieding nauw contact met de klant over de vorderingen van het aanbestedingsproces. Vanzelfsprekend geven ze opvolging aan vragen en is hun aandeel in het opbouwen van een sterke klantrelatie enorm groot. Nadat een werk gegund is aan Boskalis, wordt alle informatie overgedragen aan de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Ook dan houdt het nog niet op voor het tenderteam, want als er tijdens de uitvoering vragen zijn wordt het tenderteam geraadpleegd.

De tenders waar je bij Boskalis aan gaat werken, zijn veelal spraakmakende projecten met impact. Je bijdrage leveren aan de tenderfase betekent je bijdrage leveren aan het succes van Boskalis. Ga jij de uitdaging aan om kwalitatief hoogwaardige en innovatieve aanbiedingen te realiseren?

Uitgelicht

Aanleg windmolenpark Belwind

SMIT’s drijvende bok Taklift 4 werd tijdens de constructie van het Belgische windmolenmark Belwind ingezet om het laatste element voor het park, het transformatorstation, te installeren.

Gorgon project – LNG Fabriek op Barrow Island

Het Gorgon project bestond uit het ontwikkelen van de Greater Gorgon Gasvelden en de installatie van de LNG Fabriek op Barrow Island. Barrow Island is een klasse A natuurreservaat voor de kust in het noordwesten van Australië.

Weguitbreiding snelweg A1/A6

Het project A1/A6 is na de start van de werkzaamheden aan de A10 Oost/A1 Diemen het tweede deelproject van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA).

Installatie windpark, West of Duddon Sands

West of Dudddon Sands is een van de grotere Europese windmolenparken en met 108 windturbinefunderingen wordt er bijna 400MW geproduceerd.