Geef feedback

Stage & afstuderen

De meeste stage- en afstudeeropdrachten bij Boskalis zijn technisch of nautisch van aard. Slechts incidenteel komt het voor dat een stafafdeling op zoek is naar een stagiair of afstudeerder.

In principe kun je gedurende het hele jaar starten met een afstudeeropdracht. Wel zijn er twee gebruikelijke startmomenten voor stages, namelijk september en februari.

Tijdens een stage heb je geen specifieke opdracht vanuit je opleiding, maar werk je mee op een afdeling of een project in Nederland of het buitenland. Een combinatie van een stage op een afdeling en een project is ook mogelijk. Als je bij Boskalis afstudeert, krijg je een onderzoeksopdracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het initiëren van een onderwerp. De uiteindelijke opdracht stel je vast in overleg met je mentor van Boskalis en je begeleider vanuit de opleiding.

Nee, je bouwt geen vakantiedagen op. In goed overleg met je mentor kun je wel vrij nemen.

Als je de beschikking hebt over een OV-studentenweekkaart ontvang je geen reiskosten voor woon-werkverkeer. Wanneer je niet in het bezit bent van een OV-studentenkaart dan ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten.

Ja, je krijgt bij Boskalis een stage- of afstudeervergoeding.

Je kunt eenvoudig solliciteren naar een stage- of afstudeeropdracht door het online sollicitatieformulier in te vullen en je cv mee te sturen. Je vergroot je kans op een stage- of afstudeeropdracht door duidelijk aan te geven waarom je bij Boskalis aan de slag wilt en wat je graag wilt leren tijdens de stage- of afstudeerperiode.

Omstreeks het voorjaar (mei) en het najaar (november) is de inventarisatie van de beschikbare stage- en afstudeeropdrachten klaar en kunnen we jou berichten over de mogelijkheden. De termijn waarbinnen je van ons een reactie kunt verwachten, is dus afhankelijk van het tijdstip van solliciteren en het moment waarop jouw stage- of afstudeeropdracht moet beginnen.

Vanuit verschillende opleidingen is het steeds vaker verplicht om als duo aan een afstudeeropdracht te werken. Ook binnen Boskalis is dit eventueel mogelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen af te studeren binnen onze organisatie.

In principe hebben we geen standaard stage- of afstudeeropdrachten. Op basis van jouw opleidingsachtergrond en motivatie kijken we of er een geschikte stage- of afstudeeropdracht beschikbaar is.

Dit is afhankelijk van de stage of afstudeeropdracht en de eisen vanuit je opleiding. Gemiddeld is de duur van een hbo-stage of -afstudeeropdracht zes maanden en de duur van een wo-stage of -afstudeeropdracht drie tot zes maanden.

Bij Boskalis behoort dat zeker tot de mogelijkheid. Helaas kunnen we niet iedereen een stage in het buitenland aanbieden. Je vergroot je kans op een stage binnen ons bedrijf door ook open te staan voor een plek in Nederland. Afstuderen gebeurt sowieso altijd in Nederland.

Tijdens je stage- of afstudeeropdracht krijg je een mentor aangewezen. Hij of zij werkt op de afdeling waar je aan de slag gaat en zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over alle faciliteiten om je stage- of afstudeeropdracht uit te kunnen voeren. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor het succesvol afronden van je stage- of afstudeerperiode.

Nee, als je afgestudeerd bent is het niet mogelijk om stage te lopen bij Boskalis. Om in aanmerking te komen voor een stageplaats moet je als student ingeschreven staan bij een opleiding.

Na je afstudeerperiode is het mogelijk om in een reguliere startersfunctie te beginnen binnen onze organisatie. Veel starters beginnen hun carrière binnen Boskalis via het traineeship. Het traineeship start ieder jaar in september en de selectiedagen vinden in het voorjaar plaats. Kijk hier voor meer informatie over het traineeship. Maak een job alert aan als je op de hoogte wilt blijven van reguliere startersfuncties.

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. Ons advies is dan ook om je voor het sollicitatiegesprek netjes te kleden.

Vanzelfsprekend krijg je van ons tijd en ruimte om activiteiten voor school bij te wonen. Bij een stage in het buitenland is dit echter niet haalbaar.

Internships and graduation projects are only available to students who speak Dutch.

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord in de FAQ?

Stel dan je vraag via het contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.